Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett.


Östermalm - del 1

Julie plockar ur diskmaskinen. Klockan är fem. Det är ikväll Bosse ska komma. Utanbyparken grönskar i allt förutom gräset som mest är brunt. Det har varit varmt länge nu, men ändå har hon inte lämnat lägenheten på nästan 24 timmar. I går gick hon ut med soporna vid halvsextiden. Övriga 23 timmarna och trettio minuter har gått åt till att gå omkring, fundera, skriva. ”Ringde brorsan i går förresten?”, tänker hon. Jaja, tio minuter hit eller dit är av liten betydelse. Julie stirrar tomt på diskmaskinen med händerna i sidorna. ”Kanske om jag tänker riktigt hårt…” Men tallrikarna åker inte upp i skåpet. Suckar. Plockar upp motvilligt. Klockan närmar sig halvsex. Tittar nöjt runt i lägenheten. ”Respektabelt och helt klart i ’fuckabelt’ tillstånd.”




Prosa (Novell) av Ella Solsken
Läst 321 gånger
Publicerad 2008-09-17 02:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ella Solsken
Ella Solsken