Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tre.


Östermalm - del 3

Klockan är kvart i sju. Julie tänker, till tonerna av Coldplay, på hur kvällen kan komma att förflyta. Bosse kommer, de äter och dricker vin, blir lite fulla. Orkar inte äta hans medtagna sockerkaka. De sätter sig i soffan, myser lite och sedan knullar de. ”Cool”, tänker Julie. Hon hoppas att han tar kommandot.  Plötsligt ringer det på dörren. Julie tittar skräckslaget på klockan. Tio i sju. ”Shit, shit, motherfucking shit, jag har ju inte ens stoppat in laxen i ugnen!” Hon tittar sig omkring en sista gång, tar ett djupt andetag och tittar i titthålet.

- Helvete, Sara!!!

Julie skriker bakom dörren så att det ekar i hela trappuppgången. Hon öppnar dörren på glänt.

- Vad vill du? Du vet väl att Bosse kommer hit. Jag ska ligga i kväll!
- Det går snabbt, älskling.

Sara tränger sig in och slänger sig i soffan utan att ta av sig skorna. ”Helvete, nu blir jag aldrig av med henne, hon har den där hänsynslösa blicken”, tänker Julie.

- Vad vill du mig nu då?
- Tänkte bara säga en sak till min bästis.
- Ok, säg.
- Nu låter du vrång.
- Jag är inte vrång, jag är kåt.
- Oops. Ok, då ska jag inte hålla på det då.
- Bra.

Julie tittar på klockan. Fem minuter kvar till arriving Bosse.

- Äuhm…

Sara skruvar på sig i soffan, micklar med dragkedjan på krokodilskinnsstövlarna.

- Men i helvete, Sara, kläm fram nu då!
- Inte om du ska vara sån.
- Men hallå, det var inte jag som stormade in i min lägenhet med nåt jävligt viktigt att berätta till min überkåta kompis.
- Touché. Ok.

Hennes blick söker sig till händerna som vilar på de magra låren.

- Peter har friat.

Helt plötsligt är knulla det sista Julie har på hjärnan.

Då ringer det på dörren. Bosse is in the buildning.




Prosa (Novell) av Ella Solsken
Läst 415 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-19 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ella Solsken
Ella Solsken