Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han kom och vände

Han kom till världen
välkommen som få.
Mötte livet med joller
och sina lekar.
Var en glädje för mamma
och för sin pappa.
De som såg hans liv
utstakat till glädje för alla.

Men något var inte
som det skulle.
Det var som om
kroppen var ett sprudlande barn
men hjärtat hans var gammalt.
Med ögon som sett
mer än någon annan.

Han fick några år
att glädja dem omkring sig.
Så en dag var det någon
som ville något annat.
Den tidigare livfulla kroppen
liksom slappnade av.
Sjukdom av något slag
tog sitt grepp
om det lilla livet.

Han fick inte så många år
innan det var tid att gå.
Så for då livet bort
som en vind
och drog honom med sig.
Ett ögonblick av evigheten
så var han borta.
Han bara vände sig om
log och tackade.

Den lilla människan
kom och spred sin glädje.
Men var ämnad för något
annat bortom livet.
Han var bara en besökare
från andra sidan
med en uppgift .
Han kom och han var
sin stund på jorden.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-19 15:49



Bookmark and Share


  anits VIP
Gripande och sorgligt, en dikt
om hur livet kan sluta alldeles
för tidigt
2008-09-22
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP