Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med kamerans hjälp fånga höstens vackra färger, en underbar hobby


VANDRING MED KAMERAN SOM SÄLLSKAP

Jag står på balkongen, känner hur vinden tar
tag i mig, den är kall och hård

Vinden rufsar om i mitt hår, kinderna blir kalla,
jag ser hur löven singlar ner mot marken

Det är då jag bestämmer mig, gå ut i blåsten,
i solen ,med kameran, försöka ta några bilder,
innan allt faller till marken, i den hårda blåsten

Hinner inte långt, förrän det är dags stanna, ta
fram kameran, en rönn med mörkt röda löv, står
alldeles framför mig, rönnbären, dom som finns
kvar, ligger på marken under trädet, fåglar har
nog suttit på grenarna, och ätit av dom sura
bären

Jag fortsätter min vandring, nedför backen
mot järnvägsövergången, där stannar jag,
en kaskad av färger möter mig, både sittande
i träden, men många av löven, ligger nu på
marken

Det blir många bilder, fortsätter mot kyrkan,
där stannar jag länge, finns mycket mycket att
fotografera där, tycker om att stå under träden,
ta bilder, gör så även nu, en hel del bilder blir det
på kyrkan, dom bilderna ska jag använda, till något
jag planerar göra i vinter, det är min lilla hemlighet

Stannar till vid församlingshemmet, äppelträdet
dignar av äpplen, dom måste jag bara ta bilder på,
så går jag vidare, får syn på en myrstack, där myrorna
idogt arbetar, solen värmer, jag står en stund och
ser på dom hårt arbetande myrorna

Blåsten är kall, så mina steg får föra mig hem,
många vackra bilder fick jag på min vandring
med kameran, denna söndag i slutet av september
månad

anits 28 september 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-09-28 14:46



Bookmark and Share


    Maria Malm
En skön höstkänsla i denna text.
2008-09-29

  Larz Gustafsson VIP
Du lever nära skapelsen.
Close, very, very close, som i den där låten med Shangri Las.
2008-09-29

  Sladjana Zubcevic
Vackert, min vän.
2008-09-28

    sajo
En vacker text en solig och blåsig söndag sista helgen i september. Kameran har jag även använt flitigt i helgen. Applåder du får.
2008-09-28

    sunnanvind
En vacker text med höstens språng!
2008-09-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP