Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vaknade klockan tre i morse och kunde inte somna om förrän jag släckt en envis idé om att försöka skriva något om mig för den som inte redan har en känsla för vem jag är. Två timmar senare var jag nöjd nog att sova, trots krystade detaljer.


Jag

Jag är glädje utan alkohol,
ömhet utan omsvep;
närhet utan tvång.
Varje gång.

Jag är oändligt tråkig
eller ändlöst underbar
lever upp till förväntningar
-- välj dem väl --

Jag tar dig förr till hjärtat
än på brösten
är lika hemma i älskog
som vilse i passion

Jag är mer ord än röst
förvandlar tillit till tröst
ditt huvud mot mitt bröst
vila ut i min famn

Jag är lycklig när det våras
blåbärspaj om sommaren
behöver dig om hösten
din kamin i vinternatten

Jag är kärlek i det lilla,
nörd till professionen,
människa i hjärtat,
och drömmare i fantasin

Jag är en i mängden,
eller en på miljonen
syns inte -- finns inte?
jag känner, och jag känns




Fri vers av Johan Sundström
Läst 651 gånger
Publicerad 2005-08-01 09:24



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Tänk vad inspirationen kan besöka en i de mest konstiga tider..Strålande!
2005-08-13

  Markattan
Härligt, myspersonligt och humoristiskt om ditt jag.
2005-08-02

    Pernilla Lindholm
Åh, den här gillas skarpt!
2005-08-01

    Bodil Sandberg
En underbardikt - du fick mig att må sågott
2005-08-01

  kath
vilket härligt personligets CV... en personlighet att vara glad över
2005-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Johan Sundström
Johan Sundström