Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fruktan

Det är ljuset inte

mörkret som vi fruktar.

 

I mörkret kan vi förkläda oss

 

Gömma oss.

 

Låtsas vara någon annan.

 

Allt är väl.

 

Bakom alla fasader

tränger ljuset tillslut ändå in.

 

Avslöjar.

 

Avkläder.

 

Visar att alla människor

är barn av Gud.

 

Vem kan då döma.

 

Smärtsamt kan det

vara att se.

 

Och fruktan vill få

oss att stanna

i mörkret.

 

För hur skall vi

vandra i ljuset?

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-05 11:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Genom att med alla till buds stående medel bekämpa fruktan som är vår absolut värsta fiende och som ständigt vill beröva oss ljuset.
2008-10-09

  Mr Lindemann VIP
Ja, den var klassisk religiös på något sätt
I positiv bemärkelse
2008-10-05

    Madeleine Ågren (Maduska)
Nog är alla barn av Gud, alltid. Fint.
2008-10-05

  Larz Gustafsson VIP
Om ljuset kommer från Gud visar det oss att alla INTE är barn av Gud.
2008-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP