Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en stickling från förr, gläder mig nu med en blomma


MIN MORMORS PELARGON

Nu har jag dom, på balkongbordet,
i mitt vardagsrum, alla mina pelargoner,
som förgyllt min balkong under sommaren

Jag har en speciell pelargon, som jag älskar
mer än alla andra

För första gången, på alla år har den, stått
ute på balkongen, hela sommaren

Blomman, PELARGONEN, som jag en gång
fått av min mormor, har jag vårdat ömt, den
har följt mig genom livet, dit jag flyttat, där
jag haft min bostad, där har pelargonen,
haft en särskild plats

Nu för första gången, efter alla år, blommar
den, men det är bara en enda blomma, och
den har blommat länge, snart två månader
och den är lika vacker än

Tänk en stickling, jag en gång för en tid för
längesedan, fick av min älskade mormor, nu
blommar och visar mig hur vacker den är


anits 9 oktober 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-09 23:08



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Å, hur jag önskar att jag medan tid fanns åtminstone hade "stulit" ett skott från min mormors underbara pelargoner. Min mormor hade så många barn att hon omöjligt kunnat tänka på att ge till alla.
Applåd och bokmärke.
2008-10-11

  Rosen VIP
Ah! kärlek och omtankens förlängning genom en vacker pelargon.
Måste kännas härligt att den åter tagit sig i blom!
2008-10-10

  Elaine.S VIP
Men så fint och känslosamt...en pelargon som inte blommar
men ändå vårdas ömt av dig...för minnet av en mormor, vilken lycka det måste varit när den väl blommade...och din väntan fick sin belöning..
2008-10-10

  Sofie Viktoria
Det där är speciellt. Jag har en växt som jag fått av en kvinna som betydde mycket för mig. Från början var det en växt i en kruka. Nu är det fyra :)
2008-10-10

  Sladjana Zubcevic
"Tänk en stickling, jag en gång för en tid för
längesedan, fick av min älskade mormor, nu
blommar och visar mig hur vacker den är"
Så vackert skrivet, min vän.
Kram
2008-10-10

    Maria Malm
Fint att ha såna minnen .
2008-10-10

    sajo
Vilket fint minne du har. Det är precis som jag tänker alltid på farmor som för många år sedan gav mig en sotarpojk fast den kallas 5-öring har jag hört. Men hon säger alltid sotarpojk och den lever ännu och blommar under vår och sommar för att till hösten vissna ner.

En fin bild.
2008-10-10

  Larz Gustafsson VIP
Ett fint minne av mormor.
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP