Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kärlek i brand

 

En pojke möter ögonen
av en flicka som ger

En kärlek blir sann
då de hittat varann

En blomma hon får
i hjärtat av ett de så gå

En kula fyras av
mot en av de två

Ett liv släcks
ensam blir så en av de två

Ett hat kommer fram
då en pojke blir man

Ett hat staden när
när mannen tar till gevär

En soldat han blir
och tar så många liv

Ett våld uppstår
och blomman förgås

 




Fri vers av Mr Lindemann VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-10-13 13:18

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
tycker om den
fin!
2009-05-02

    Skrivarn
Mm gillar din poesi, för dina ord betyder verkligen det de står för...kärlek förbytts snabbt i hat..applåder i massor
2008-10-16

  Regular
Vackert, sorgligt och tankvärt på en och samma gång
Applåd
2008-10-13

  glittertindra
när sorglig förlust väcker bitterhet i ett hjärta och skapar ett hål så stort att det orsakar bara elände... undrar om det pojkhjärtat aldrig riktigt läkte ihop efteråt... för visst kan hjärtan brista... men man kan förhindra att det går illa efteråt.. en sorglig dikt som får mig att börja fundera här.. på livet.. som vi alla lever... och vad man gör av de förluster man upplever...
2008-10-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det man strävar efter då
inte kan få, inte kan nå
Blir ju inte bättre om
man för det dödar...
Hat och våld får
då makten, är det
vad vi vill ha,
den pakten?
Det blir så, som Du
skriver här, vi gör livet
till, vad det blir och är!
2008-10-13

  Peter Matsa
Här är det yttersta beviset på att våld föder våld!
Eller är det kärlek som föder våld...?
Eller kan det härledas redan till den punkt då deras ögon möttes?
Nåja, väl skaldat!
2008-10-13

  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet.
2008-10-13

  friheten
Så bra skriven!
2008-10-13

  Svartsilver
Mycket vackert och en mycket klok dikt.
2008-10-13

    ej medlem längre
Om ljus och mörker, kärlek och saknad, Bra skrivet!
2008-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP