Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Mr Lindemann med skrivarvänner - den ultimata versionen

 

 

Jag vaknade upp ur en lång tids dvala på sjukhuset. Jag hade blivit nedslagen av en blockerare på allmän plats och förpassats in i ett drömlikt läge.

Jag hade färdats långt. Det märkte jag då jag vaknade upp ur mitt tillstånd. Det är svårt för mig att i ord återge hur det tillståndet tedde sig. Jag kan bara återge att jag hade besökt en plats eller ett land, mellan koma och medvetslöshet. Jag skall här försöka återge vad jag upplevde på den platsen, så gått det går. Flera av upplevelserna som jag haft, går inte att återge riktigt med ord. Landet som jag gick in i kallas för poetlandet. Det skulle kunna vara en parallell verklighet till den jag nu har vaknat till. Men där var allt tvärtom till hur det är här hos oss.

Landet bortom ovan, som när längtan och där varje person var sin egen poet, kom jag till. Jag märkte då jag kom till landet att jag var klädd i en något finare klädedräkt. Den väg som jag så plötsligt befann mig på, var krokig och verkade befolkas av allehanda drömska varelser. Det var natt.

En av varelserna kom emot mig och sade "Jag är tiggarkungen Max Poisè här, det är få som har mig kär, men en och annan av tiggarfolket här, när jag med smärre märgfulla ord och läten, kallar dem ofta för beläten. Må du främling här ta dig i akt så att du inte blir av med all din prakt." En mörk främling, Ms Herward var hennes namn, kom ut ur nattens svärta, det ljusnade så en aning i det hon sade" Följ med mig till kung Sven - Erik Sköld hov ikväll, jag visar dig vägen till honom då." Ord av en tiggarsiare som hette DanSan klingade i mina öron då vi gick mot slottet "Här när vi oss av drömmar och lever av vissheten om att poesi finns i var mans själ och hjärta. Idag då det är jul, inser vi med ens att detta med sanning och vishet, är världen fattig av, ty ingen här när sig av det."

En vampyrängel skriade varnande  uppe i den mörka skyn. Det lät som "SirisiriR."

Vi gick så åstad och som i en dröm verkade det som vi beträdde poesins utmarker och så närmade oss slottet där kungen skulle bo. Innan dess sade så främlingen Ms Herward  att vi skulle gå igenom bokstavsskogen. Inne i skogen hördes avtärd poesi susa mellan trädkronorna. Stigen vi färdades på blev så smalare och smalare. Träden verkade komma närmare stigen ju längre in vi gick. Mörkret lade sig som en filt över oss, hotande och tryckande svärta omgav oss så. Plötsligt ljöd ett tjut som nästan slog lock på våra öron. Ms Herward sade att det var Prissma och Amazonerna som regerade i skogen. Plötsligt såg vi ett ljus som verkade komma lite längre framför oss. Det skimrande likt svartsilver. Men först var vi tvungna att gå igenom snöö och sot för att nå dit. Mitt inne i sotet, kom en dimfigur emot oss som gav läten ifrån sig som lät ”king ink king ink.”Det var skogstrollet Blomqvist som hade skaffat sig vingar. Vi var inne i mörkret.

Mitt inne i det svärtan, famlade jag likt en blind mig fram. Ms Herward röst hördes framför mig ”Mister, Mister, bli inte bister, i mörkret vi ser vem som får egentliga vän är.” Plötsligt då vi verkade stappla ned mot botten, hörde jag en stämma som sade ” det är jag som bär kan leda er mot ljuset med en vises sten.” Jag och Ms Herward följde rösten upp och mot ett ljus som blickade över ett gyllenne landskap. Så med ens såg jag vem som hade lett oss ut ur mörkret. Innan hon försvann, kunde jag förnimma att det var den berömda stenen som innehade svart bälte i verbal karate.

Vi gick mot ljuset. Det visade sig komma från en lykta som klokgumman Eva Langrath bar på. Eva stoppade oss med en liten gest. Hon sade" Ifall ni er mot slottet beger måste jag här säga att, det så kommer att falla en skäggig man död ned, så se ifall ni detta vill med eran färd mot främmande härd." Vimmelkantig av alla intryck följde jag stapplande efter Ms Herward ut ur skogen. Så såg jag slottet stå framför mig i all sin prakt! Poesibelagd med sirliga stavelser och pryd med koreanska verser. Detaljarbete av slottet i finaste snitt med japanska haikun, och flera obeskrivliga prydnader som Glittertindrade i mina ögon. 

Vi närmade oss slottsvakten som sade" Mitt namn är Mathias Julio R här och jag när poesi i mitt barm, ty den är varm. Kan ni lösenordet?" Ms Herward svarade "Shiiva." Insläppta blevo vi så, men titta där, vadå? En tjock man i röd klädedräkt låg mitt i slottsalen. Hans vita skägg var färgad röd, vad blev hans död? Jag stannade som av blixten slagen, vid denne liggande man, som verkade bekant. Han hade lite drag av Zacharias, men ändå inte. "Det var han som gjorde det" var det en gestalt som sade, pekandes på mig. En soldatdräng tog tag i mig och band mina händer, sedan släpade han mig till en fängelsehåla. Vi fick gå långt ned i slottet. Många valv och gångar passerades. Så öppnade soldatdrängen gallerdörren till slottets värsta fängelse håla. Bunden och sittandes i mörkret, stängdes så dörren bakom mig. Soldatdrängen sade" så nu har jag låst in dig, så sant som jag heter Erika Hall." Jag tänkte i mitt stilla sinne, var har jag hört det namnet förut?

Flera nätter i rad dväljdes jag i denna illaluktande hålan och led, då många råttor gnagde på mig då jag försökte sova. Det fanns inget avträde, så jag fick göra mina behov bunden vid händerna i cellens ena hörn. En morgon vaknade jag av att min rygg pryglades av soldatdrängen, han sade att jag omedelbart skulle vakna och följa med till kungen som skulle avgöra mitt vidare öde. Smutsig, och med sönderslitna kläder, släpades jag fortfarande bunden till kungen. Kungen tronade sin kungastol som var belamrad med allehanda grannlåt. Utan att tänka efter något vidare sade han "Av med hans huvud, han har dödat tomten" En fager mö svävande då in via dörren, presenterade sig som drömmarnas väverska, alias Night soul Women, hon sade "Denne man som är den han är, bör inte skiljas från sitt huvud, förrän alla är säkra att det var hans huvud som tänkte ut detta djävulskap."

Då alla andra tycktes vilja avgöra mitt öde, tänkte jag som så, mitt hjärta närdes av hopp, sinnet ville tro och jag vill i mitt inre bo. Jag tänkte även att jag när ett inre som är som drömmarnas ocean, där kan varje droppe av tro få poetfloder att rinna och bilda havsbris av längtan om en skönare poetland att leva i. Ett land där jag vill förbli i. Plötsligt hördes det bjällerklang och ljuva toner från en värld jag alltför väl kände igen, Kalle Ankas jul på teve som klingade in från sjukhusets allrum.

 På det sättet vaknade jag upp i sjukhussängen och trodde att allt som jag upplevt inte var på riktig. Sedan såg jag änglarna framför mig, O Mareld som med sin närvaro ger människan tron tillbaka. Gunnar Hilèn som skriver bistra rader, men när ett varmt hjärta, arie som kan vandra mellan poesins utmarker men ändå verka i en sann anda. Hannadraken som med sina ord kan få människors sinnen att brista. Hope, som i texter kan nära skratt och allvar, lika seriöst. Kristina E som med texter kan  lämna ut sig naken, men ändå verka ha integritet.

 Marreb som snart själv är en skrivarguru. Sedan den med blåvingar som bär det med behag, sina texter och annat, blåbäret. TT som med texter kan verka klurig och dann. En skir ängel med vingar som bär och texter som lär, Isabel. Hannadraken som i sin närvaro i texterna verkligen kan återge sitt innersta. Dempa som med kraft och mod vågar säga det som andra skyggar inför.

En amerikansk ängel fanns där också, som med sina ord vill förmedla det hans ljusa sinne ser, The Apache Kid. En vaken ängel som skriver drivet, Malin Ringdahl. Regular som med sina vingar får texterna att lyfta och ger själens dess näring genom dem. Sedan var det en gestalt som svävade ovanför sjukrummet, det var Paulus Johannes Alleverdi, som prövade sina vingar. En som med sitt sinne såg till att lysa upp rummet var Carola Bouvin. Allt var som det skulle.

 

Det är på grund av er jag ville vakna upp till denna världen igen

 

 

 
Prosa (Novell) av Mr Lindemann VIP
Läst 3276 gånger och applåderad av 71 personer
Publicerad 2011-12-14 12:26

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Så saknad <3
2014-03-14

    Maria Malm
Du saknas!!
2014-02-04

  Angel of love
<3 vila i frid.
En text som rann rakt in i hjärtat och en hyllning till vänner. Jätte fin
2014-01-08

    J. Herward VIP
Mr Lindemann, du är fortfarande i allas våra tankar, jag fick aldrig träffa dig i verkliga livet, men du var ett stort stöd och din uppmuntran fick mig att vilja fortsätta. Att skriva. Din frånvaro märks. Och jag hoppas att Redaktionen tar med dig i 10 års Jubileumet. Annars är den inte fullständig! Vandra på du i Poetlandet! Glöm inte att se ner på oss arma krakar ifrån dina dimhöljda moln! :D
2013-10-29

  Carola Bouvin
...Så saknad <3
2013-07-30

  Malin Ringdahl
Visste inte att han var borta. Vi fikade när jag arbetade på biblioteket. Vi pratade poesi, sist jag träffade honom hade vi sällskap och pratade i mörkret utanför. Minns att jag undrade var han var på väg när jag svängde av. Han gick tillbaka till bibban. han hade bara slagit följe med mig för att prata lite.
Och tack för att du nämnde mig Andreas. Synd att du aldrig fick ställa mitt horoskop som du påstod att du kunde. <3
2013-01-08

    ej medlem längre
Saknar dig så, vila i frid Andreas....
2012-11-21

  Engel
Härligt lekfullt.
En trevlig ny bekantskap!
2012-11-19

  Sofhia Wirström
har läst mycket av hans alster. denna hade jag dock missat. så bra, man lever sig in i denna berättelse som är spännande.
2012-10-04

  Filosofen2
Har läst mycket av denna mannen och kan säga att nu vet jag i alla fall att Lindemann fotsätter skapa och göra historier....


2012-08-07

    Den försvunna
Jag har inte läst så värst många av Andreas Lindemanns litterära alster. Kommenterat någon; applåderat några stycken. Så här i efterskott kan jag konstatera att jag nog ganska grundligt missbedömt proportionerna mellan sarkasm och äkta, ren kärlek till skrivarna/skrivandet på sajten som väl kan sägas utmärka dem.

Jag minns honom, ärligt talat, bättre som god debattör och kommentator av texter. En av få som faktiskt hade något att säga som var värt att lägga på minnet, emellanåt gå i svaromål på. Han förstod och accepterade ett viktigt fundament för debatten. Nämligen att en åsikt i sak inte nödvändigtvis är ett personangrepp. Något som är både hedervärt och sympatiskt.

Det känns fint att han fick manifestera kärleken till skrivandet med att ge ut en egen bok när nu sanden i timglaset började rinna ut. Namngiven med ett betydande mått oemotståndlig galghumor förstår och gissar jag nu.

Vad gäller just denna text utmärks den definitivt av denna kärlek till vännerna på sajten. Den är också välskriven och det märks att den är omsorgsfullt kreerad och finslipad. Ett mycket lyckat testamente att lämna efter sig. Ett stilfullt sätt att säga farväl
2012-07-09

  Carola Bouvin
<3
2012-07-08

  Night Soul Woman
:)
2012-07-08

  lodjuret/seglare VIP
En fruktansvärd text och dröm. Trodde aldrig jag skulle vakna ur den. Nu måste jag dessutom, piskad av innehållet, gå in och leta upp just dessa storheter för att finna de guldkorn de utan tvivel mäktar att förfärdiga. Det kommer att ta tid jag skulle ha behövt till att läsa en massa nyare poeter, vilka kanske icke ännu kunnat nå upp till samma värda position som herrn själv. Jo, drömma går ju och skriva om det dessutom. Jag tycker att som skröna eller dröm betraktad den gick att läsa. Dock lär jag mig blott av detta att drömmar kan bli verklighet, vilket inte är bra. Man bör hålla dem isär, verklighet och dröm. Hur skall man annars kunna skilja dem åt? Få se nu, bäst att söka upp dem i tur och oordning.
2012-06-02

  Carola Bouvin
Ja det går inte att bara ögna igenom dina texter man fastnar liksom i dom. Tacksam är jag också om jag kan lysa upp för en stund :)
2012-04-19

  oMareld
vilken underbar berättelse, blev paff när jag såg mitt namn i texten. Kram på dig vännen
2012-04-19

    J. Herward VIP
Jag hajade liksom till när jag insåg att det faktiskt var mitt namn som spelade en roll i ert alster av nästan bibliska mått (skrattar). Att jag inte sett denna text tidigare skäms jag lite över men jag tackar och lutar mig road tillbaka och läser den igen. Tack du poetvän! Jag säger det samma :)
2012-01-29

  Blåbäret
poetlandet...mellan koma och medvetslöshet :D
genom bokstavsskogen...ja snårigt värre
men ändå...är allt som det ska
2011-12-18

  M.A.J.R
Jag tycker inte att det är fjäsk som Mr.lindemann håller på med...han behöver nog inte fjäska för kommentarer..han får det iaf för sina bra texter.
(till Blod)

Jag tycker detta är en riktigt spännande och rolig novell
och nej det är inte bara för att mitt namn står med i denna text
jag läser gärna sådana noveller som denna för att det är kul att se personens fantasi

Bra skrivet Mr.L!ndemaNN
2011-12-17

    ej medlem längre
Klurig läsning
2011-12-14

  the apache kid VIP
some dreams are like visions, and some visions you never forget,
Welcome Home!
2011-12-14

  TT
...en text att läsa mer än en gång...underbar humor...tack!!! :- )
2011-12-14

  Per Blomqvist
Jag älskar bergstroll ;) bra ryggdunk, ha en förjävla bra dag lindemann!
2011-12-14

    Ken Cassel
När kommer du ut med en bok då, Lindemann?
:)

Mvh
2011-12-14

  La Magnólia VIP
En mycket fascinerande och trevlig läsning ...
2011-12-14

  Max Poisé VIP
Hahaha..Kul och visst är den ultimat nu när jag också är med :-)
2011-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP