Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att få börja den nya dagen lugnt och stilla är en gåva jag är så tacksam för


REGNIG MORGON MEN SÅ VACKER ÄNDÅ

Vaknar till en regnig dag,det börjar ljusna
utanför mitt fönster

Jag stiger upp gör i ordning kaffe, ställer mig
och ser ut genom fönstret, trots att vädret är
grått och mörkt, tycker jag det är vackert

Alla höstens vackra färger, finns fortfarande
kvar, och ger trädens grenverk och dess löv,
ett gyllene skimmer

Jag känner glädje, ännu en morgon har HAN
GIVIT MIG, en ny morgon en ny dag, att försöka
göra det bästa av

Två koltraster hoppar omkring på gräsmattan,
har fullt sjå att leta efter något att äta, vid
bordet som fortfarande står kvar i bersån, ser
det ut som dom finner något, brödsmulor kanske

En man kommer gående, som han gör varje dag,
ibland flera gånger, han har tydligen en bil, i något
av garagen som finns på andra sidan vägen, han
tycker visst om att skruva och hålla på med gamla
bilar, det var någon som berättade det en gång när
jag frågade

Det har hänt att jag mött den mannen, när jag varit
på promenad, han vill inte hälsa, vänder sig bort när
vi möts

Jag står kvar vid fönstret, nu med min kaffekopp
i handen, tycker om att börja dagen lugnt och stilla,
se ut över naturen, se människorna som kommer
och går på vägen

Byter utsikt, öppnar balkongdörren, känner naturens
dofter, det dofter vått gräs och fuktig jord, det är
höstenss dofter jag känner, tycker nyss det var vårens
och sommarens dofter, jag kände tidiga morgnar, när
jag som nu, stod och välkomnade den nya dagen

Ser bort mot dom blånande bergen, dom framträder
mer för varje dag som går, trädens löv trillar av, och
lägger sig som en matta på marken, och då kan jag
se mer och mer, av mina älskade blånande berg, som
HAN skapat och låter mig varje dag njuta av


anits 16 oktober 2008











Fri vers av anits VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-16 13:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ett underbart sätt att inleda dagen på. Du är lyckligt lottad.
Väldigt snygg bild, som alltid.
2008-10-16

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet, min vän.
Kram
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP