Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när jag ser att saker händer när jag inte är där blir jag undrande vem vill nu jävlas med mig


HAR VI SMÅ OSYNLIGA MÖSS ELLER TROLL I VÅR TVÄTTSTUGA

Hela dagen igår var det tvättdag för mig,
när jag kom ner i tvättstugan, var det så
städat så fint, min granne hade tvättat
dagen innan, hon städar alltid efter sig,
men tyvärr gör inte alla det

Jag lägger i min tvätt i maskinen, startar
den, och går sedan upp till mig, för att äta
frukost

Ner i tvättstugan igen, för att hänga det
som jag tvättat,och sätta igång en ny maskin,
jag låser upp och öppnar dörren, då ser jag
golvet är fullt av grus, någon har tydligen
varit där, skrivit upp en tvätt tid, kanske, jag
kollar, ingen ingen har skrivit på tvättlistan

Jag hänger in tvätten i torkskåpet, stoppar
i en ny maskin, sopar upp gruset och går upp
till mig

Nästa gång jag kommer ner, ser det likadant
ut, men nu ser det ut som svart logg, som ligger
där på golvet, nu tar jag dammsugaren, för att
få bort det som finns på golvet

Nu är jag arg, inte så lite heller, undrar så vem
som är nere i tvättstugan, när inte jag är där,
tycker inte jag ska behöva stanna kvar, för att
sitta och vakta, leka polis

Så går jag ner för att hämta det sista jag tvättat,
klockan närmar sig 20:00, tvätten bör vara torr,
tänker jag när jag går nedför alla trapporna till
källaren och tvättstugan

Kommer ner i källaren, låser upp och öppnar
dörren, det lyser, jag vet att jag släckte, innan
jag gick upp till mig

Dörren till torkskåpet står öppet, det är avlagit,
värmen ställd på noll, tvätten är inte riktigt torr,
nu snurrar det i huvudet på mig, vem är det som
gör så här, kan inte förstå

Kanske det är osynliga möss, som retas med
mig, eller är det någon som vill jävlas med mig,
i så fall VARFÖR

Jag tar min halvtorra tvätt, går upp till mig, trött
och ledsen efter att ha tvättat hela dagen, trött
av att gått i trappan, många gånger under dagen,
ledsen och undrande för att någon vill förstöra
och jävlas med mig

anits 16 0ktober 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-16 13:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En klassiker.
Vet inte hur många gånger min fru fått städa efter andra i svettstugan.
Nu har vi egen maskin, men ibland måste hon ju använda det gemensamma tvättutrymmet till mattor o s v.
2008-10-16

  Sladjana Zubcevic
"Kanske det är osynliga möss, som retas med
mig, eller är det någon som vill jävlas med mig,
i så fall VARFÖR"
Bra skrivet, min vän.
Kramar
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP