Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansaren, i mörkret.

Dansaren
i mörkret:
dansar
i mörkret

Medan solen skiner
men hon ej ser

Den lojala vännen
dansar
i mörkret

Medan ljuset
hon endast
ser

även om mörker
bara
är framundan
ser hon lycka.

Lycka för alla andra
än henne själv.

För nu sjunger hon
sin sista
sång.
Hon sjunger
att sången inte är den sista.

Och sedan hänger hon där
Sviken
älskad
och blind

Selma Jezkóva,
den tappra vännen
den lojala kvinnan
den goda mamman.
Som endast
brydde
sig
om sin sons
syn.
Sin sons
ögon.

Medans
hennes vän
den bedragande
vännen,
ber henne döda,
medans han låtsas
bli mördad,
så mördar
hon
sin vän
för att hon
är lojal,
mot sin vän.

Och sen hänger hon där,
Björk
the Dancer
in the Dark.




Fri vers av Månskensflickan
Läst 289 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-25 01:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Månskensflickan