Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du

Jag ser dig.
Du kommer gåendes.

En blind man slänger sin gåpinne, stoppar dig och säger;
"Jag må vara blind. Men du är så vacker att även jag kan se dig!"
Du ler
Och går vidare.

En döv man stoppar dig och säger;
"Jag må vara döv. Men din röst är så ljuvlig att även jag kan höra den!"
Du tackar
Och går vidare.

En lamslagen man reser sig ur sin rullstol, stoppar dig och säger;
"Jag må vara lam, men din gång är så graciös att även jag kan bjuda till vals!"
Du dansar ett par steg
Och går vidare.

En frusen, hemlös man stoppar dig och säger;
"Jag må vara frusen, men din beröring ger mig en livstid av värme!"
Du rör vid honom
Och går vidare.

En synbart betryckt man stoppar dig och säger;
"Jag må vara vemodig, men ditt skratt väcker evig lycka i min melankoliska själ!"
Du fnittrar till
Och går vidare.

En världens lyckligaste man stoppar dig och säger;
"Jag älskar dig!"

Du ler

Och vi går vidare.




Fri vers av vitsten
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-27 17:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vitsten
vitsten