Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att bli gammal

Det är svårt att leva
när ålderns tyngder
läggs på slitna axlar.
Vad kommer att stå
i nästa Dagens Nyheter
är en plåga som förstör
alla möjligheter om en framtid.
När skönheten i gatans vimmel
ser en gammal farfar
och jag en sexuell upplevelse.

Är det för att man ska få hjärtslag
och dö
som dödsannonserna ligger bredvid
det jag vill läsa.
Planer på nya vägar sätts på framtiden
en framtid då man inte längre
är med.
Res och se världen
skriker resebilagan ut
i Aftonbladet och Expressen.
När benen måste ha hjälp
av rullatorn
för att jag ska komma fram.

Det kanske inte är så roligt
för alla ungdomar.
Men va fan!
inte roligt med ålderdomen heller.
Ungdomar kan i alla fall
springa och sparka boll.
Kanske skulle man satsa
på rullatorrally i korridoren
på servicehemmet!
De tröstar med att du som är gammal
har i alla fall en massa med erfarenhet.
Men vad gör det när Alzheimer
förstör hjärncellerna
så man inte minns erfarenheterna.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-30 23:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP