Foto Ulla T" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto Ulla T


Vemod i Allhelgona

 

Vi tyckte alltid att
denna helg var så
vacker när vi gick
till minneslundarna
tände ljus och talade
om livets ändlighet

Jag minns att du
kramade mig och
våra ögon möttes
tårade
när vi la en ros till
min lillebror

I vår trädgård ligger
våra älskade katter
och vi
tände marshaller
och skickade pussar
till katthimlen

En skål för absent friends sa du
och spelade så vackra stycken
medan vi talade om dem vi mist
och jag minns ett kyrkobesök
med en allhelgonamusik som
gick utanpå allt vi dittills upplevt

För tre år och en månad sedan
slutade du att andas och fast
man säger att minnen bleknar
så gör inte mina det för du är
här i alla skepnader hela tiden

Du som var min enda stora kärlek
Du förblir min enda riktiga vän

Jag ska stå ensam där jag kan se
ut till Pater Noster där din grav är
Jag ska stå ensam i vår trädgård
och tända marshaller för er alla

för mina absent friends




Prosa (Prosapoesi) av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-31 10:04



Bookmark and Share


  SeXara
Oj vilken sorg du måste ha genomlevt.... men det måste vara skönt att kunna skriva om det, skriva av sig, och betrakta sin sorg genom orden, kunna förmedla och uppleva dem. Stor kram till dig!
2008-11-04

  jardan
Så vackra rader som verkligen ger stämningen av vemod.
2008-10-31
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP