Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Recept; Daniels Måndagsångest-kvällsmåltid



Möllers spanska korvbricka
Färsk Gnocci med fyllning av Karl Johansvamp
Tomatsås
Ricotta
Grädde
Basilika
Oliver, Gröna och Svarta
salt och peppar
mjölk


Såhär, stick ner till hemköp, snaska runt en stund
hitta fina korvar, möllers, helst spansk korvbricka men
tysk eller ungersk funkar fint, se till att hitta en fin
gnocci, helst Giovanni Rana potatisgnocci med svamp
stick sen bort till palmyra och köp en drös oliver, gärna
blandningen svarta och gröna i citronlag med vitlök
köp även en fin bit färsk ricotta och en icke smaksatt
tomatsås, stick tillbaka till hemköp och köp matlagnings-
grädde. stick hem snabbt som fan och slanta upp korvarna,
bryn länge och väl, släng på tomatsåsen och hacka ner
oliverna, krydda, häll på lite grädde och rör, låt puttra
rör ner ricottan och låt smälta in i såsen, ta en klick smör
i en annan panna, smält och häll på gnoccin, häll på en dl
mjölk och låt koka mindre än en minut, rör tills gnoccin sugit
åt sig all vätska i pannan, släng upp maten i en stor tallrik
toppa med färskriven parmesan och basilika.
avnjut med en ljummen rostocker trefemma och en stor dos ångest

börja efter måltiden tänka att nu är det fan dags att börja banta på riktigt
det är trots allt bara 48 veckor till nästa semester




Fri vers av Sten Hansi
Läst 580 gånger
Publicerad 2005-08-08 23:11



Bookmark and Share


  Sten Hansi
den här middagen är inte till för att få ångest av. det är mer som bara en okej
måltid, ångesten är middagsgäst
2005-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Sten Hansi
Sten Hansi