Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lugn och ro vill jag ha, när jag sitter och läser, men tyvärr blir det inte alltid som man vill


LUGN OCH RO

Jag sitter i lugn och ro,
läser i min bok, jag kan
inte samla mina tankar,
och förstå vad jag läser

Från lägenheten, vägg
i vägg, kommer plötsligt
höga röster, aggressiva
hotfulla röster

Jag överger mitt läsande,
stänger dörren till sovrummet,
går in köket,tar en kopp
kaffe, sätter mig vid köksbördet.
orkar inte höra, hur andra
grälar

Tänker, eller försöker tänka,
förstår dom inte, att varenda
ord hörs, när dom gapar och
skriker, som dom gör

Jag sitter och försöker, samla
mina tankar igen, var ska jag
ta vägen, var ska jag bo, för
att få lite lugn och ro

I min enfald, har jag trott, att
mitt hem är min borg, nu vet
jag inte längre

Nu får jag ta tag i det här, med
mitt boende, får prata med min
hyresvärd, om det nu går, annars
blir det hitta något nytt, för så
här orkar, varken jag eller mitt
hjärta längre

anits 8 november 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-08 22:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag är nog benägen att hålla med gunilla här att åtminstone börja i den änden.
2008-11-09

  Maria T
Du får ta tag i detta.
Prata med hyresvärden.
Kanske kan dina grannar
få en varning
2008-11-09

  Elaine.S VIP
Så störande...med alla såna ljud som tränger in och tar över..
2008-11-09

  Gunilla VIP
Ditt hem ÄR din borg!
Din hyresvärd betalas
dyrt för att borga
din 'borgs helgd'!
Det är dina bråkande
grannar som måste
flytta om ingen
förändring sker!
2008-11-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP