Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betraktelser över mörkrets arme


General Höst

General Höst drar
obarmhärtigt fram över landet.
Formerar sina styrkor
och marcherar rasslande.

Genom stadens gator,
över kullarna,
genom skogarna och
över vattnen.

Lämnar kalt landskap
med stank av
förruttnelse och död
bakom sig.

Möter inget motstånd
på sin väg
från norr till söder.

De överlevande
gömmer sig
i  mörkrets grottor.

Väntar tåligt på
befrielsens arme,
som de trots,
nattsvart förtvivlan
vet kommer en dag.

Då drivs General Höst
mot norr igen
Och sköra blåvita dagar
kommer åter att fylla livet.

© YM Bohman




Övriga genrer av Njord
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-10 15:44



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ja general höst är obeveklig... men jag hoppas att Kung Bore kommer att vinna över honom i sinom tid. Förra vintern var ju som en enda lång höst, då Kung Bore vek ner sig mot generalen... men jag har mina dubier om hur det ska gå i år - det har ju inte varit några rönnbär...
2008-11-10

    ej medlem längre
Här gäller det att inreda sina skyddsrum så trivsamt det går.. Dramatisk syn på hösten du ger oss..
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER