Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en morgon som den kan vara i mörka november


TISDAG MORGON 11 NOVEMBER

Vaknar tidigt, utanför mitt fönster
är det, svart, svart

Jag ligger kvar en stund i sängen,
sträcker på mig

Så går jag upp, gör i ordning mitt
kaffe, tar upp tidningen, som ligger
på golvet, nedanför mitt brevinkast

Jag läser rubrikerna, tycker om att
ha en papperstidning, bläddra i den
känna hur det prasslar, av papper och
doften av trycksvärta, när jag bläddrar
och läser

Ställer mig vid balkongdörren, ser ut
genom fönstret, ser hur det börjar
lysa i fönstren, på andra sidan järnvägen

Nu ser jag hur det börjar ljusna, det
drar kallt från balkongdörren, golvet
är iskallt, dags att säga till igen, med
hopp om att den här gången, görs
något åt det

Jag druckit upp mitt kaffe, nu börjar den
nya dagen, med spänning ser jag fram
mot vad den har att ge mig

anits 11 november 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-11-11 07:52



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Som alltid anits, fantastiskt fina vardagsbeskrivningar. Som prosa men i diktform. Som "Tisdag morgon 11 november" skulle även jag kunna tänka mig att börga en morgon.
2008-11-11

  Eaglemountains VIP
Fin vardagsbeskrivning, om novembermörkret i tidig morgon .....
2008-11-11

  Elaine.S VIP
Återigen en betraktan med ord och känslor/dofter som går att ta på..
2008-11-11

  Fredrik Stillesjö
Hej anits!

Ja, vad vore livet utan kaffetåren... Hoppas på en bra dag för dig. Hälsar vännen Fredrik
2008-11-11

  Ann-christin
Bra skrivet vännen
2008-11-11

    Maria Malm
Vardagligheter som blir trevlig läsning.
2008-11-11

  Bibbi VIP
Tack för Din så detaljrika skildring som verkligen fångar läsaren i all vardaglighet.
Applåd!
2008-11-11

  Larz Gustafsson VIP
Vårt bostadsföretag tjatar alltid om att rumstemperaturen skall vara 21 grader samt att vi skall ha ventilerna ovanför fönstren öppna.
Hopplöst.
Men pengar vill de ha.
2008-11-11

    sunnanvind
En underbar text att börja dagen med! Du beskskriver så skönt!
Typiskt dig att kunna fånga det lilla i ord och förvandla det till en ljuvlig läsning!:) Applåd!
2008-11-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP