Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gåva värd att ge


Jag har en längtan, ett hopp
där inuti känner jag att det finns
någonstans

är en iver, en vilja
att få säga, sjunga
skriva, skrika
allt det där jag har

Jag har en längtan, en tro
där inuti jag känner att det finns
mycket mera

vill komma, nå ut
nå fram, söka vägen in
till allt det jag känner
jag vill giva

Jag har en längtan
långt där in i mig, det gror
det spirar, sträcker
letar sig långsamt uppåt
utåt

vill som jag, skänka
väcka, sitt eget liv
ett hopp

Jag har en längtan
långt där in i mig
och det lever
nu i var
och en
av
er






Fri vers av Micael Axelsson
Läst 654 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-11-11 20:26



Bookmark and Share


  Pytti
Skönt beskrivet den där längtan, driften som får en att sitta och knappra på ett tangentbord till fyra på morgonen.

Grymt
2009-02-18

  H. Karla
Oh yes baby! Take me to heaven and we'll share the world between us. (Then of course we'll make love on the cottonclouds and have loads of little angelkids to spread hope over the world;)

...Najdå, skämt åsido så blev jag himlans glad och hoppfull av dina ord.
2008-11-29

  Bengt H VIP
Jag har skrivit en miljon dikter på det där temat, men du gör det väldigt positivt och levande. Det verkar hoppfullt.
2008-11-23

  [ShadowWalker]
O det lever i sanning i dig bror!

Gåvan du pratar om har du just i skriven form slagit in i svarta streck på vit skärm och överräckt till var och en som läser dessa ord.

Du är en gåva och insåg fler att de var gåvor, vore världen en underbarare plats, varken du eller jag pratar om guds gåva till kvinnor eller något sådant platt, det vet jag.

Men du är en gåva, dina ord är en present för varje bokstav!

Tack!
2008-11-16

  sockerspöket
Underbar!
2008-11-13

  glittertindra
tror detta bor i varje konstnärssjäl, just att få ge och att få uttrycka..
2008-11-12

  Lyckohäxan Enediel
Håller med sunnanvind...vilken härlig energi det var här i!
2008-11-11

    sunnanvind
Härligt..känns som diktjaget är flygfärdigt! Stark, positiv text som ger energi!
2008-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson