Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Edith Södergran

Så mycket kärlek
så mycket längtan
så mycket mod
och kamp
mot sjukdom,
krig och död
dina dikter lever
och det gör också Du




Fri vers av Gunnar Norrman
Läst 438 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-11-12 21:17



Bookmark and Share


  Tina Q
Snyggt poetat om en fantastisk poet!
2009-03-17

  Bibbi VIP
Skriver under på sunnanvind här.
Applåd!
2009-02-17

    Melona
jag kan inte annat än hålla med
hennes diktning var, Är fantastisk!
2009-01-08

    sunnanvind
Tycker om din dikt.... mycket! Edith beundrar jag med!
2008-12-30

  opheliavampira
"Uppå molnet bor allt vad jag behöver:
mina dagsljussäkra aningar, mina blixtljussnabba vissheter,
och på molnen bor jag själv
- vit, i sol som bländar,
oåtkomligt lycklig vinkande farväl.
Faren väl, min ungdoms gröna skogar.
Odjur där husera -
jag sätter aldrig mer min fot på jorden.
Tog en örn mig upp på sina vingar -
fjärran från världen
har jag fred.
Uppå molnen sitter jag och sjunger -
ned på jorden droppar det kvicksilverhånskratt -
därur växer kittelgräs och flyg-i-luften-blommor. "

En av mina favoriter. Skönt att se även andra som uppskattar hennes ord.
2008-11-24

  Anguis
Måste säga att jag är dåligt insatt i Södergrans verk. Kanske ngt att ta tag i?
2008-11-16

    Bodil Sandberg
Hej där Gunnar..vilken underbart vacker hyllning till den stora poetissa!!!
2008-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Norrman
Gunnar Norrman