Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[2005-08-11] Säg, är det inte en synonym till förälskelse, ändå?


Med en förkärlek för förkärlek

Om jag kunde lägga dig åt sidan nu,
fortsätta lägga arbete till gårdagens,
som om jag inte skulle möta dig i kväll
och lära känna vem du är, och vad...

Om allt fokus inte flytt, dunstat bort,
tankarna skingrats, förbytts i längtan,
förväntningar, förhoppningar, undran,
frågetecknen tre timmars resa framåt...

Då vore jag inte människa, förälskad,
eller så här ofantligt ödmjukt knäsvag.
Lättare, effektivare, mer beräkneligt,
och alldeles oerhört mycket tråkigare.




Fri vers av Johan Sundström
Läst 517 gånger
Publicerad 2005-08-11 14:59



Bookmark and Share


  Virgo Cinnamon
ordrik, härlig dikt.
2005-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Johan Sundström
Johan Sundström