Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Städning och Strindberg

 

rensa garderober

kasta ut

köpa nytt

köpa nytt

köpa nytt

 

vi konsumerar och konsumerar

 

slänger bort

även det värdefulla

i vår tanklöshet

eller i suget efter nytt

 

jag undrar medan jag dammsuger

och sparar eller ger bort

 

och tänker på

människovärdet

undrar om vi gör likadant med

våra medmänniskor

............. kastar och köper nya

 

Strindberg hade rätt

det är synd om människorna




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-13 14:51



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
*Applåderar texten stående så, flera av oss här är med och är begeistrade över detta som du skrivit*
2008-11-13

  Svartsilver
Ja strindberg var klok han
och din dikt gillas starkt.
2008-11-13

  Regular
han hade en poäng där strindberg ;-)
2008-11-13

  glittertindra
ja, visst är det.. tankfullt detta..
2008-11-13

  Jojo
jo, men vi gör det själva
tror jag
2008-11-13

  Lotti
Mmm ibland så bra text får en att tänka till vad är det vi vill?
2008-11-13
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP