Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattens sorg efterträds av dagens hopp.


Idag skall vi leva.


Ni gråterskor i ödemarken
må fälla era falska tårar.
Där jag står
grönskar rovorna,
blomstrar tistlarna.
Mellan mina nakna tår
kittlas daggmaskarna ivrigt
på sin väg mot himmelriket.

Idag skall vi skörda
leenden ur molnen,
skratt ur havsvågornas spel.
Himmelens rodnad ljuger inte,
dagen har kommit.
Där sömnen tyngt vår huvudkudde
nynnar bäcköringens längtan och
körsbärsflyets omättliga hunger.
Idag
skall vi leva.




Fri vers av Jan Trobäck
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-18 08:11



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Ord som väcker livsglädje, härlig läsning, vacker poesi
2008-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Jan Trobäck