Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är alldeles för lite humor i poesin! Var är efterträdarna till Povel Ramel, Tage Danielsson och Hans Alfredson? För att inte tala om Falstaf, fakir? Och Alfred Westlund? Gunde Johansson och Jokmoks-Jocke? Gulligullan kucko?


STOOR KÄRLEKSDIKT.


Till havs, till havs -
jag älskar dig! Min kärlek står i lågor!
Fast jag blir sjuk när det går höga vågor.
Jag ber dig klamra dig till masten min
som just för tillfället är väldigt lite din.

Till lands, till lands -
i skog och mark jag har dig kär
om du kan säga var vi är.
Jag vill dig gärna tillse
fast vi för tillfället gått vilse.

Till lufts, till lufts -
jag är din luftballong
som lyfter över stadens hus och prång.
En rymdraket på språng
helt ut i rymdens konkarong.

Till bergs, till bergs -
på Sulitelma ska vi gå sen
när vi har klarat Hallandsåsen.
Högt oppe eller djupt därinne
där man har borrat i ett mannaminne.

Jag är din fullriggare, din limousin,
din zeppelinare, din borrmaskin.
JA, JAG ÄR DIN!






Fri vers av Jan Trobäck
Läst 402 gånger
Publicerad 2008-12-01 14:58



Bookmark and Share


    Jan Trobäck
P.S. Givetvis - Falstaff stavs med två F!

Skribenten själv - en ursäkt.
2008-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Trobäck