Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som Francois Villon kunde ha skrivit det.


Stryk alla flaggor.



Stryk alla flaggor ifrån tornens tinnar
och håll er käft med era stolta sånger.
Historien har visat upp så många gånger
att den som segrar aldrig vinner.

En droppe blod och hela jorden skälver.
En moders sorg. Men mördarna föraktar
att sol och måne och planeter välver -
de slår en kniv i livets kött och slaktar.

Prins av förruttnelsen och livet -
låt mödrarna behålla sina barn.
Sno dödens härar i ditt milda garn
och gör en forndoms saga av allt kivet.




Fri vers av Jan Trobäck
Läst 311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-26 11:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är stolt över Sverige och älskar mitt fosterland och vår blågula fana.
Ingen argumentation biter på den kärleken.
2008-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Jan Trobäck