Akrylbild & foto Ulla T" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Akrylbild & foto Ulla T


Den blommar inte mer

 

den stod i knopp så länge

och ville liksom inte slå ut

 

en vacker solitär rosaflammig klematis

 

oktoberdagen då min älskade dog

åkte jag hem för att plocka blommor

som han skulle ha i sina händer

blommorna som han vårdat så ömt

 

solen sken och det var nästan sommarvärme

 

jag såg den direkt

den hade slagit ut

praktklematisen hade

en enda ståtlig blomma

som jag tog med till bårhuset

 

sedan dess har den

inte blommat mer och

i somras dog plantan

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-21 19:29



Bookmark and Share


  Erik L
Väldigt berörande dikt som fick mig att tänka på Ferlins "En ökenblomma". Bra skrivet!
2008-11-21

  Sladjana Zubcevic
"sedan dess har den

inte blommat mer och

i somras dog plantan"
Denna dikten berör mig starkt.
Smärtsamt vackert.
2008-11-21
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP