Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anden i flaskan

Likt Alladin sökte han svaret genom
att gnugga på den magiska flaskan.
Men den anden i flaskan han fann gav inte
Den tog

Självrespekten först
och när väl den var borta gick
allt det andra i allt snabbare tempo
Ekonomin
Flickvännen
Körkortet
Arbetet

Bostaden


Sin själ satte han i pant
När det var dags att kassera in den
fann de honom panta burkar för att ha
råd till dagens första klunk


Inte en saga från fjärran tider
från exotiska platser
Ej om prinsar, kungar
Bara några tomma toner
om tröttna själar
En sång
från gatans barn


Hon snurrar under gatlyktans sken
Drömmer sig bort som liten flicka
Med blommor i håret hon dansade barfota,
snurrade runt där i solskenet på morfars gård

Nu har hon bara en blomma
intatuerad på vänstra armen
Minns med glädje när de förevigade
den första blomman han gav henne
Den enda

Ty den mannen gav inte
Han tog

Först självrespekten
och när väl den var borta gick
allt det andra i allt snabbare tempo
Ekonomin
Väninnorna
Körkortet
Arbetet

Bostaden


Inte en saga från fjärran tider
från exotiska platser
Ej om riddare, prinsessor
Bara några tomma toner
om tröttna själar
En sång
från gatans barn

Den grymmaste av älskarinnor
mest själviskaste av fränder
Hur mycket den än fyller
torkar den ut desto mer
Tills blomman vissnat helt




Fri vers av Regular
Läst 261 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-23 22:58



Bookmark and Share


  Regular
hmmm kanske ska slänga ihop ett par toner till den..som experiment
2008-11-23

  LassO
sätt musik till så har du en riktigt blues låt.... och den blir säkert bra, den med...
2008-11-23

  drakbruden VIP
Aj, en alltför vanlig sanning för många. Bra!
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular