Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När han kommer skall er tid vara förbi..


Namatj

Med knivblad och eldkäpp lyfter han stenen från glöden..

Han lägger den i näste mans händer..

Händer där redan flera lager björknäver väntar på det heta föremålet..

Andreman langar vidare till tredjeman..

Tredjeman till fjärdeman..

När stenen på sin barkbädd når elfteman så lyfter han den mot skyn..

-Med denna sten märker jag dig..

-Märker dig som den vi väntat på..



Utan pardon pressar han saivo-kedge mot sistemans bröstkorg..

Det fräser om hud och kött..

När stenen lyftes från bringan..

Så syns det vem som är märkt..



Den tolfte hövdingen har kommit..




Fri vers av Tjärkat
Läst 451 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-24 12:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet!
2008-12-12

  Bjarne Nordbö
Wow. Snyggt framfört. Spännande. (och så det där tolvtalet...)
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Tjärkat
Tjärkat