Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svedmod, vad är det?


Fästning, spottstock eller skallen

Från insidan såg den inte lika het, oljig och skärande ut. Inte heller bar den de spår av svedmod som förknippades med frambärandet av tvetydigheter. Förankrade i skallbasens sfäriska benskål ledde rostiga wiers mot mittpunkten. Där i barken och stammen. Där i hjärnans mitt. där bodde han. Sam Vete Ågren 53 år ensamstående.

När han stod där vid skranket i domstolen väntandes på sin dom. När han för sitt inre frammanade bilden av tidpunkten då han kunde skönja sin gud. I detta minnes fägring bad han sin skapare om nåd.

Dom förkunnas i sal 5. Staten mot Ågren. Stå upp. Sedan föll domen och med den föll även Sam Vete.

Jag dömmer dig till evig förvisning till skallen. Ågren skall för evinnerlig tid vistas i skallen. Så om någon idag funderar på varför det ibland känns som att Ågren bor i skallen. Så är det för att han gör det.
För alltid.




Fri vers av Tjärkat
Läst 497 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-12 19:14



Bookmark and Share


  Peter Matsa
Adjö herr Ågren och välkommen tillbaka

Bra skrivet, härligt omtumlande och ordrikt språk
2009-08-13

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2009-08-12

  peter markurth
gillar denna
2009-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Tjärkat
Tjärkat