Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att se mig själv i spegeln, är något jag aldrig tyckt om


SPEGELN

Jag ser mig själv i spegeln,
vad är det jag ser

Det är mig själv jag ser, vad
är det jag ser

Ja, jag ser mig själv, jag är inte
ung längre, det finns rynkor i mitt
ansikte, lite valkar här och där, men
vad gör det

Det jag ser i spegeln, är en kvinna,
med mycket erfarenhet, och med ett
hårt och arbetsamt liv, som satt sina
spår i både kropp och själ

Jag har aldrig tyckt om, att se mig
i spegeln, jag har alltid, ända sedan
jag var ett litet barn, fått höra elaka
och nedlåtande kommentarer, om mitt
utseende

Så ändå står jag här, ser mig i spegeln,
för att kanske en dag, tycka om det jag
ser, men framför allt, se mig som andra
ser mig, den dag jag reser mig upp, för
att läsa mina dikter

Så därför står jsg här, framför spegeln,
försöka komma över min rädsla, att inför
andra stå upp, och läsa mina dikter

anits 24 november 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-24 15:16



Bookmark and Share


  Maria T
Varje kväll när du har borstat
tänderna så le mot dig själv
i spegeln och låt ögonen tindra
och tänk så fin jag är.

Hoppas du snart kommer att
läsa dina dikter.
Du skriver så bra.
2009-01-05

  Elaine.S VIP
Du är du ....och det är precis så det ska vara
och du duger precis som du är..
2008-11-24

  Bibbi VIP
Ja, "skönheten kommer inifrån"...
Styrkan till att läsa Dina dikter kommer i den stund då Du står upp. Det är bara så...
Glöm "självkritiken så glömmer Du rädslan" säger Ted så vist.
2008-11-24

    Ken Cassel
Vännen min
Vet du inte om att dina rynkor är vackra
Du är en mogen kvinna i sina bästa dar
Man behöver inte operera sig för att bli vacker när man blir äldre
Skönheten kommer innefrån

Kramar

:))
2008-11-24

  Larz Gustafsson VIP
En dag står du där på scenen, min vän.
Jag har gjort det många gånger.
Som rocksångare, predikant och poet.
Det är underbart. Jag försäkrar.
Gud har en plan för ditt liv och det är Satan som försökt sätta käppar i hjulet, men han skall inte lyckas med sina tricks.
2008-11-24

  Eaglemountains VIP
När Du speglar Ditt yttre, ska Du även spegla Ditt inre, för hur Du då än gör eller tycker , så ser Du alltid helheten av skönheten, av hela DIG. Och ta bort självkritiken ur ditt minne och sinne, för det är den som oroar, hela tiden ......och om Du glömmer självkritiken, så glömmer Du rädslan .....
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP