Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ute blåser och snöar, skönt att kunna sitte inne ha det varmt och skönt, tyvärr finns det många som inte har ett hem,tänker på dom


SNÖ

Snön faller utanför mitt fönster,
det är tre grader kallt, blåsten
har avtagit en aning

Jag sitter och ser ut på den vita
snön, med en kopp kaffe framför
mig, ser och känner, att den vita
snön, gör att allt blir mycket ljusare

Marken är vit, och utanför vårt hus,
har ingen ännu tagit bort snön, tänker
på alla gamla som bor här, och kanske
måste ut, det kan inte vara lätt för dom,
att behöva pulsa fram i den myckna snön

Nu när löven fallit av träden, och allt är
så kalt, ser jag bilarna på stora vägen,
i dag har plogbilen åkt fram och tillbaka,
flera gånger sedan tidigt i morse

Jag är glad att jag igår, gich ut på en
härlig skogspromenad, då solens strålar
lyste så vackert på mig

Idag värker det i alla mina muskler och
leder,det känns som om jag håller på
att gå sönder, det är säkert vädret som
ställer till det

Jag har försökt att inte tänka på värken,
men till slut står jag inte ut, så det blir
att ta en värktablett, det finns ju hjälp
så varför väntar jag in i det längsta, med
att ta den hjälpen

Klockan är inte mycket, men jag ser hur
det börjar skymma därute, vi är i slutet
av november, den månad jag inte tycker
om, allt är så mörkt och svart innan ljuset
kommer tillbaka, och våren nalkas

anits 24 november 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-24 15:47



Bookmark and Share


  Maria T
Vacker bild.
Det är så vackert särskilt
ute på landet där snön kan få
ligga orörd. Snövit och glittrande
i solljuset kanske med ett harspår.
Du skriver tyverr finns det många
som inte har ett hem.
I dag tänker jag på Gasa.
Barn dör
Unga män stupar
Gud gråter med oss
Vad håller vi människor på med???
2009-01-05

  Bibbi VIP
Så levande beskrivning som bara Du kan...
Applåd.
2008-11-24

  Eaglemountains VIP
en vacker vardagsberättelse som Du målar upp, jag ser allt framför mig .....fint berättat

och som Du skriver i inledningen, det finns det folk, som inte har något hem, vilken nöd det finns.....och så motsatsen, de som bara frossar hela tiden, och hänger i sina fallskärmar, med miljoner, som de får från olika storföretag .....så nog finns det orättvisor .....
2008-11-24

    Ken Cassel
Det som faller ner i snö kommer upp i tö
Då har du någonting att se fram emot i alla fall

Kramar!!

:))
2008-11-24

    sajo
Av snön blir det lite ljusare ute och när sedan solen kommer åter så blir det så gnistrande vackert. En bra text om vad snö gör med våra leder. Känner mig som en osmord dörr.

Applåder du får.
2008-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Jag betraktar snön som en styggelse. Men efter nyår börjar nedräkningen igen.
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP