Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. Eva Langrath


Avsked

Trädet bär

minnen.

om vänskaps

födelse.

 

God

medmänsklighet

kallade du den.

 

Delande av

tankar, böcker

och ord.

 

 

Nu är du

försvunnen

från jorden.

 

Gången dit

andra gått före.

 

Värdigt ville

du gå.

 

Dessa rader

gav du mig när

du fått ditt besked.

 

Poeten: Kolbein Flakeid

sier det slik:

Döden er ikke så

skremmende som

för.

 

Folke jeg var glad i

har gått foran

og kvistet löype.

 

De var skogskarer

och fjellvante.

 

Jeg finner nok fram.

 

 

En vacker

saga om Victoria

av Knut Hansum

gav du i somras

som gåva.

 

Lyssna så vackert

sade du:

 

Och läste

vad Johannes

tänkte om

kjaerligheten.

 

Att den var Guds

första ord,

 

att:"kjaerligheten

blev verdens ophav

og verdens hersker;

men alle dens veier

er fulde av blomster

og blod, blomster

og blod."

 

Så samtalade vi

om vårt sökande

efter kärlekens sanna

väsen,

 

Den kärlek

som är

medmänkslighetens

kärlek mellan

människor.

 

Den kärlek som

är både glädje

och sorg.

 

Hos kärlekens

upphov finns

nu din själ.

 

Tack för

din vänskap.

 

Eva Langrath november 2008

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 744 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-11-24 16:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så personligt.. Så berörande..
2009-06-25

  Fredrik P. VIP
ett patos i avskedet
som griper tag och
gör mig helt rörd.
bravo!
2009-05-01

  Kristina Wallbing
Oerhört fint! Så ärligt och sant! Tack för att du delar med dig av ett möte i livets absoluta spetspunkt. När det verkligt viktiga är det enda som betyder något. Kärleken. Och närheten två människor emellan. Tack.
2008-12-05

  Bibbi VIP
Mycket berörande.
2008-12-05

    © Birgitta Wäppling VIP
Berörande och läsvärda rader.
2008-11-29

  friheten
Så bra och äkta skriven
2008-11-29

    Madeleine Ågren (Maduska)
Den tog tag. Han måste ha varit lycklig över att ha haft dig som vän. Äkta, vackra och ljusspridande avskedsord.
2008-11-27

  Per Rydberg
Vackert skriver du om en vän som gick hem. Jag är säker på att han är glad för din fina avskedstext Personligen kan jag säga att det känns så konstigt när jag tänker på att han inte längre finns ibland oss. Men nu får han frid och ro.
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP