Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har så många fina minnen från tiden med mina morföräldrar, det här är ett av dom


EN SNÖIG DAG I EN TID FÖR LÄNGE SEDAN

En snöig dag som den här, årets första
riktiga vinterdag, tänker jag tillbaka hur
det kunde vara hos mormor, sådana här
dagar

Det snöar kraftigt, ute är det kallt, men inne
i min mormors kök, är det varmt och skönt

Det sprakar så ljuvligt, från björkveden som
morfar lagt in i vedspisen, han har nyss kommit
in efter att ha skottat snö, och burit in ved.

Vi sitter runt köksbordet, mormor har tänt
ett ljus, lampan ovanför köksbordet, har
morfar släckt innan han satte sig.

Mormor och morfar har varsin kopp kaffe,
framför sig, jag har en stor kopp med choklad,
är det lördag eller söndag, då är chokladen
gjord på mjölk, och ofta får jag en klick vispgrädde
ovanpå chokladen

Men om det är vardag, är chokladen gjord
på vatten, vilket det än var, så var det helt
underbart, att få sitta där tillsammans med
mormor och morfar, vid deras köksbord, känna
värmen och kärleken, och höra hur det sprakade
så skönt från björkveden i deras vedspis

anits 24 november 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-24 18:08



Bookmark and Share


    Maria Malm
Fint minne, chokladmys och vedspissprak.
2008-11-25

  M M Mannheim VIP
Tack för inspirationen anits.
2008-11-25

  Rosen VIP
Text så stämningsfull och njutbar!
fina minnen!
2008-11-25

  Bibbi VIP
Å, så hemtrevligt det låter...
Applåd!
2008-11-24

  Elaine.S VIP
Såna varma fina ord...kärleksfullt och tryggt
2008-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt hög mysfaktor där.
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP