Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek är ett uttryck för vår mest primala egoism. Den som verkligen ger sig hän blundar vid en kyss..


Hettan i en kyss


Vem blundar när man köpt
biljett in till spegelrummets
mytomspunna inre
vem har väl ens tid att blinka

varför skulle man blunda



ändå sluter vi våra ögon där vi
möts, mun mot mun

hjärta mot hjärta

- vi frossar i vår känsla, den bara
verkliga egoister förstår sig på






Fri vers av Gawain VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-11-25 00:40



Bookmark and Share


  L8 Hurtig
Kanske sluter jag också mina ögon.
Men jag kan inte påstå att jag blundar.
Varje nerv ser
Men du formulerar det underbart
2008-11-29

  Nayienna
Ah, så ramlar solupsistkänslorna över mig varje gång ordet egoism nämns.
Men du har så rätt, och det är även vackert skrivet.

Sen så var det faktiskt ditt spännande användarnamn som drog mig till dikten. Vilken Gawain är du?
2008-11-26

  noname_realmind
Primal egoism, kyssens hemlighet?
Ja, du ger en liten funderare här...

Men å andra sidan... Vem kysser med ögonen?
Är det inte meningen att hela ens inre energifält ska vara med på åkturen?... ;))
2008-11-26

  Aisha VIP
:)

fint!
2008-11-26

  glittertindra
tänkvärt om ett skeende väl värt att njutas av och befinna sig i...
2008-11-26

  Peter Matsa
Frossar i våra känslor ... så väl beskrivet.
Om att paradoxalt vända sig inåt, i sig själv, i sådana stunder :)
Suverän text.
2008-11-25

    ej medlem längre
Intressant tanke, formulerad med känsla. Får mig att fundera. Själv sluter jag mina ögon när jag kysser, jag som litar till synen som mitt primärsinne... Jag sluter dem, och låter förnimmelsen skölja över mig. Tack för läsningen!
2008-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP