Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var på studieresa till Israel för 25 år sedan......intrycken återkommer då och då


När människor inte vill

 

här levde vi i fred och sämja

förr i tiden

sa den gamle mannen

i bazaren

 

vi intervjuade honom och

många andra

kristna muslimer judar

alla mer eller mindre

ortodoxa

 

vad mindes de från sin barndom

 

många kom inte ihåg

något annat än att

det var krig

 

de äldre hade

många goda minnen

av liv i fredstid

 

tänk sa den gamle mannen

tänk vi talade med varandra

allihop

att vi hade olika religioner

var det aldrig någon som

tänkte på

och behövdes det hjälp så

var alla grannar

goda grannar

 

men det var då sa mannen

med tårar i ögonen var han

mest ledsen över att hans

barn aldrig fått uppleva

ett liv utan krig

 

och nu är det barnbarnens tur sa han

 

när vi frågade om han trodde

att kriget skulle ta slut någon gång

skakade han på huvudet och sa

 

aldrig

 

det tar aldrig slut när människor inte vill

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-11-25 16:50



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Nej, så är det.
Om man vill så går det.
Om man inte vill, så är det dödfött.
2008-11-25

  Bibbi VIP
Så tragiskt.
"Det tar aldrig slut när människor inte vill"
2008-11-25

  Mr Lindemann VIP
Ja, men så är det ju
Eller är för närvarande
Vem kan skapa fred då man är i krig med sig själv?
2008-11-25
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP