Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRAMGÅNG


framgång mäts huvudsakligen
enligt mig av den skattningen
du själv tillskriver din egen
tillvaro, samvaro, omgivning och situation

de resurser du har
och vad du väljer
att bruka dem till

jag tror att vi alla föds
med samma förutsättningar
att fullfölja just
vår egen väg att vandra
och det vi
är ämnade till att göra

men inget fås gratis

allt kostar

insats

av tid och energi

kropp-kostar svett
kunskap kostar utbildning
kärlek kostar uppoffring och känslor
döden kostar liv

ditt liv kostar -
allt du är
allt du har
och allt du gör

men den som klagar -
sitter eller ligger oftast
av egen fri vilja

den som klagar väljer
att bruka sin tid och energi
åt att fylla tillvaron
med tomma ord
luft
och inget annat

den som lider - har ej ork att klaga
den som kämpar - har ej luft att sucka
den som vill vinna - har ej tid att se bakåt

men ibland måsta man stanna upp
ibland måste man få ge utryck
ibland måste man få känna
ibland måsta man även få beklaga

ty livets summering
kommer bestå av fler dagar
av kamp
än av vinst

se dock till att ej fastna
i alla fall inte för länge

därför att livet
kommer aldrig
att vänta
på dig

framgång hur det än mäts är

...att framåt gå




Fri vers av Regular
Läst 260 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-28 11:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kloka tankar vännen!
2008-11-28

  Svartsilver
haha en spark i röven till mig:D
2008-11-28

    Melona
well done

kloka ord
och nice framställt

bra, behövde höra detta,
eller iallafall läsa det

tack du!
2008-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular