Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
försöker samla mina tankar, undrar så vad vi och världen är på väg


ADVENT - ANKOMST

Ljusstaken lyser så vackert i mitt fönster,
just för mig ikväll,jag kände, jag ville ta
fram den och ställa den i mitt fönster, låta
den lysa upp, få mina tankar att samla sig

Tycker så mycket om advent, vänta på HANS
ankomst, känna lugnet och friden, som den
här tiden ger mig

Sitter här och tänker, tänker på alla människor,
som springer runt jäktar och stressar, för att
det ska vara så mycket, så mycket som ska hända,
så mycket som ska köpas. Vet dom vad advent
och julen handlar om?

Så tänker jag på alla dom, som inte har någon,
anhörig som inte har någonstans att sova när
natten kommer, hur känner sig dessa människor,
när dom ser andra leva i överflöd.

Jag sitter här och tänker, hur skulle det se ut i
världen, om vi alla kunde samsas, leva utan att
se ner på varandra.

Jag bara undrar

anits 28 november2008




Fri vers av anits VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-28 23:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Det skulla vara himmel på jord
"om vi alla kunde samsas"
2008-12-02

  Elaine.S VIP
Så många finns det som aldrig får uppleva det där mysiga med advent...tänkvärda ord...
2008-11-29

  Larz Gustafsson VIP
Människan bär inom sig en destruktiv faktor: synden.

Advent betyder också närvaro.
2008-11-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP