Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blir ledsen när telefonen tystnar, när ingen hör av sig


SVÅRA BESKED

Varför slutar människor ringa, höra av sig
människor som ska vara nära, syskon

Jag blir så ledsen, så tänker jag, dom är
rädda , vet inte vad dom ska säga, för
mig känns det underligt, vi som ringt och
pratat med varandra, flera gånger i veckan

Det hände nu igen, när jag fick min diagnos,
vad det var för fel på mig, för mig var det skönt,
att få veta varför jag varit så trött

Det hände nu igen, jag ringde berättade, om
mitt hjärtfel, jag har ringt er några gånger, men
helt plötsligt, har vi ingenting att prata om, det
är ingen av er som ringer mig

Många gånger behöver jag höra en röst, prata
om vardagliga saker, ni kanske tror att det snart
är slut med mig, men jag kämpar ger inte upp
så lätt

Det hände precis samma sak, den gången jag
fick mitt cancerbesked, allt blev så tyst, jag tror
och anar att ni är rädda, rädda att det kanske
ska drabba er

Jag är trygg i min GUDSTRO, den har inte ni, det
är kanske det som är skillnaden, mellan er och mig

Det här var några tankar, som kom till mig, nu när
kvällen börjar gå över i natt

anits 28 november 2008




Övriga genrer av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-28 23:42



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Bären varandras bördor
så uppfyllen I Kristi lag"
Gal.6:2
Så var det tänkt...
2008-12-02

    Maria Malm
Jag tror det handlar om rädsla..att inte kunna säga de rätta orden, göra de rätta sakerna..vi är ju alltid så rädda för att göra fel..
2008-11-29

  Sladjana Zubcevic
Kramar min vän.
2008-11-29

  Michaela Dutius
Tyvärr är det precis så...jag tror inte det bara är rädlsan för att drabbas själv.
Utan också rädslan för att int ekunna trösta, stödja...och så missar man att stödet består i det där korta samtalet om vardagliga saker...
2008-11-29

    sajo
Jag har haft många kompisar som tog avstånd från mig då jag fick en kronisk tarmsjukdom. Det är mycket rädsla som ligger bakom att ringa tror jag.

Men i mitt fall då flyttade jag och kände jag vågade röra på mig och knyta an nya kontakter och har bland annat världens bästa granne som är just Du. Några kompisar kanske man finner igen och de vänner man HADE får väl ta sig en funderare på om de ska våga ta kontakt eller inte.

När man blir sjuk eller något har hänt som är tungt så visar det sig verkligen vem som är ens vänner.

En bra text.
2008-11-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror att folk känner sig tafatta. Mycket handlar om det.
2008-11-29

    sunnanvind
Lilla vännen..kramar dig och förstår dig...de som borde finnas..
2008-11-28

  Fånga dagen
jag förstår dig vännen
så har det med vart för mig när jag opererades tex eller när jag mått dåligt psykiskt eller fysiskt
kram anna-karin
2008-11-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP