Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där vi bor har husen fönster som är obarmhärtigt stora

 

Jag såg in i genom deras fönster. Det var forfarande mörkt ute och jag väntade på hissen.

Kvinnan var upptagen med att klä på sitt lilla barn, ett annat sprang omkring i sin pyjamas. I köket var det en  behaglig belysning.

Framför mig hade jag ett  obehagligt möte vilket skulle kunna förklara varför jag  dröjde mig kvar lite.

Jag tillät mig kontemplera över tiden och försöka förstå vart den hade tagit vägen från det att jag själv var yngre med små barn till det som är nu, d v s en åldrande människa med redan vuxna barn.

Det som varit tycktes inte befinna sig  i  minnet, utan snarare i en parallel värld i nuet.

Närmare än så kom jag inte den morgonen, utan var tvungen att skynda iväg till tåget, för att hinna till den obehagliga mötet




Övriga genrer av Rachel Roth
Läst 253 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-03 23:27



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint beskriver du en känsla jag känner igen.

Eva
2008-12-04

  noname_realmind
Känslan av att vissa minnen befinner sig i en parallell värld, det känner jag väl igen... En mycket märklig känsla...

Den nya fysiken talar en hel del om parallella världar... olika tidslinjer...

Tack för att du gav ord för detta...
2008-12-04

  Michaela Dutius
Det som varit varit tycktes inte befinna sig i något minne, utan snarare i en parallel värld i nuet.


en absolut suverän beskrivning
ibland kan man gå på varuhuset
och ett litet barn säger mamma....och man bara väntar på den lilla handen som ska stickas i ens egen...
men går vidare i tystnaden.....det kom ingen liten hand
2008-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth