Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UNDER STJÄRNORNA


Nu seglar jag ut i natten
över mörka kalla vatten
Månen lyser över min värld
och dess sken vägleder mig
på min gungande färd

Stråkar i horisonten spelar
mot den stjärnklara fonten
De faller på himlen
högt ovanför mig
så som jag faller
utan skyddsnät
värnlös inför dig

Flämtande stjärnors
ljusa små kroppar
över vattenytan dansar
sjunker och slocknar

Du släpper ut ditt hår
dina gyllene lockar
du väntar i horisonten
du ler och du pockar
Du låter det rinna över
min längtande hand
när jag förtöjer vid
din månbelysta strand

Du ser Gudinnan i mig
och jag ser helig poesi
djupt inom dig
Dina drömmar om kärlek
andas längtan efter helhet

Jag klär dig i dina drömmar
målar dig med mina ord
och din kärlek genom
mig virvlar och strömmar
Jag rotar den i helig jord

Ja du släpper ut ditt ljusa hår
du får mig och jag ger dig
och när vi faller på stranden
blandas våra lockar i den
skimrande vita sanden

Vinden griper tag i våra
tunna silkesmjuka tyg
Under alla vackra stjärnor
gör vi ingenting i smyg
Det är bara dem som ser
och månen sömnigt mot
oss ödmjukt ler










Fri vers av SeXara
Läst 257 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-07 17:47



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Underbar poesi och kärlek under stjärnhimmelen din.

Melodi och känsla,

samt närvaro som inte lämnar någon oberörd.

Du skriver så gudomligt bra!
2009-02-23
  > Nästa text
< Föregående

SeXara
SeXara