Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är poesi?

Det är inte vers
Och inte lyrik väl?
Men det kan finnas poesi
i både vers och lyrik

Det finns poesi i många sånger
Och i mycken musik
Musiken är väl vår tids
populäraste poesi?

Det måste finnas mycket poesi
i tillvaron!

Poesin använder sig ofta
av liknelser och metaforer
för det som inte går att säga
på annat sätt

Poesin är stiliserad och koncentrerad
i jämförelse med träiga romaners tröttsamma
transportsträckor och sällsynta höjdpunkter

Poesin lämpar sig väl för levande föreställningar
och många omläsningar medan prosan
drar damm i bokhyllan efter första gången
och de otåliga suckar i salongen

Poesin har överlevt många årtusenden
Romanen kommer snart att skrotas
som den industriella skapelse den är

Poesin kan också användas i politik
och reklam
Den framkallar leenden hos små barn
En roman är inget för ett barn

Så Poeter - sträck på er!
Ni får lätt en älskande åhörare
till er sängkant...




Fri vers av claes fredelius
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-09 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius