Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Djupt försjunken i en inre bild, en annan värld


Midvinterkaffe


Doppar en kaka till i kaffet och tittar ut
genom fönstret, det är vackert dekorerat
med de mest fantastiska mönster

frostbitet

världen utanför ser tyst ut, den liksom
håller andan i väntan på något annat

bättre tider,
kanske vår


Själv doppar jag en kaka till, sörplar
girigt för det smakar liksom bättre så

elden sprätter, kaminen blossar het där
den står mitt i stugan, mitt i skogen

där jag sitter, mitt i livet


tiden går men allt
står still






Fri vers av Gawain VIP
Läst 858 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-12-15 11:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bara orden "midvinterkaffe" och "frostbiten", vackert!
2011-08-23

  Vortex
Jeg relaterer så voldsomt til dette diktet. The story of my life. Språket er enkelt men svært effektivt og godt uthogget. Bildene er klare, stemningsfulle og proppet fulle av smak og lukt. Fantastisk.

Midt i livet. Alt vi har.

Denne lagrer jeg som favoritt. Takk til deg.
2010-08-18

  Ranja Bjurman
Jag får så vackra bilder i huvudet.
Känner mig nostalgisk, faktiskt,
längtar lite avundsjukt tillbaka till tiden utan barn,
då man kunde sitta och känna livet.
Älskar ljudet av titeln.
2009-07-31

  Peter Matsa
Den här gillar jag skarpt

Jag färdas till Arvidsjaur, där jag sitter och dricker ur en liten porslinskopp och tittar ner på plogvallarna, och där hastar en åttiårig dam förbi med en spark på väg in mot "stan".

Jag tar en kaffesipp till och doppar kakan, medan vägguret tickar. "Ska inte gumman vakna snart?" undrar jag.

"Tiden går men allt står till", för att citera en kanonpoet.
2008-12-15

  Sebastian Lind
Låter som att du har det bra där du är och som att du utvinner din tid.
Fint och stillsamt skrivet.
2008-12-15

    LadyFool
Den här är ju nästan skriven som för mig :) Så tänker jag morgon som kväll, vid årets största storm, vid hagelattacker, när det är så kallt att näsan fryser osv..

Det handlar om att hitta det vackra i varje dag.
Frosten som glimmar i dina ögon, kaminen som värmer din hud, lågorna som skänker vackra sken i hemmet, den nybakade kakan.

Det är stunder som denna (i dikten) som tänder hoppet.
2008-12-15

    ej medlem längre
Du fångar det vackra i vardagen... En frid sprider sig inom mig när jag läser... Jättefint :)
<3
2008-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP