Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langath


Vilse

Maskerat mörker

 

i bländat ljus.

 

Snurr i tanken.

 

Snabba beslut.

 

i överljudsfart.

 

Övertygande,

övertalande.

 

Invaggar.

 

Häng med

i farten.

 

Iskylan finns

och känns.

 

Tåget

dundrar på.

 

Insikten slår.

 

Dags

för nödbroms.

 

Tack för

den goda vården.

 

Som finns!

 

Människor som

bryr sig, hjälper.

 

Rycker ut.

 

När insikten

drabbar,

farten avtar

och mörkret

inte längre

är maskerat

i ljus.

 

Och världen

återigen

blir vanlig,

 

där mörker

är mörker

och ljus är ljus.

 

Eva Langrath december 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 735 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-12-17 17:28



Bookmark and Share


  David Eriksson
Mycket sant... Känns ändå som om farten börjar bli lite lagom nu.
Denna dikt spar jag inom mig, både för nu och framtiden. Kram
2008-12-22

  Michaela Dutius
ångesten sliter i orden.....blir berörd
gillar

Grattis till välförtjänt placering
2008-12-18

  Teresia Ridell
Känns både uppåt o neråt.. Starkt o väl skrivit !
2008-12-18

    Madeleine Ågren (Maduska)
Känns hotfull ... ångest någonstans ... kram
2008-12-17

  aol
bara så ruggigt fint du fångar känslor i nuet
2008-12-17

  Rachel Roth
du fångar Det....
otroligt bra
2008-12-17

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet!
2008-12-17

  Måna N. Berger
En hotkänsla vilar över dikten, som en nätt o jämnt undsluppen katastrof. Bilden förstärker.
2008-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP