Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev denna som 18-åring som en skoluppgift där alla skulle lämna in en uppsats med inslag av ironi.


En alldeles trevlig skoldag

Man vaknar en vardagsmorgon och känner sig verkligen överlycklig över att stiga upp. Man ser på klockan och märker att man inte har tid att att hinna äta någon frukost (Men det är ju bara bra, så att man inte blir tjock) När man ska ta sig en snabbdusch, så upptäcker man att varmvattnet är slut, men det är ju bara trevligt att duscha kallt. Sedan springer man ner till bussen, som hinner åka precis innan man hinner fram till hållplatsen. Då rycker man bara på axlarna och säger till sig själv: "Men vad trevligt! Nu får jag ta och gå upp till skolan och då får jag ju mig en trevlig promenad upp till skolan" i den mysiga vinterkylan.

Första lektionen är matematik. "Jippie!" utbrister alla i klassen, eftersom det är så roligt att få lära sig hur viktigt det är att veta att A är lika med 5x plus 0,2x upphöjt i 2 och inte tvärtom. Sådana saker har man ju verkligen stor nytta av senare när man ska ut i arbetslivet.
Efter matematiken har vi engelska i hela 35 minuter. Det är ju snällt av skolledningen att ödsla så mycket tid på vår engelskautbildning, så att vi verkligen hinner med allt vi ska göra.

Till lunch får vi halvkokt potatis och pannbiffar som är rosa inuti. Och man hör nästan hur alla i matsalen överlyckliga tänker: "Åh, halvkokt potatis och pannbiffar som är rosa inuti. Mums!". Man kan verkligen känna hur glädjeruset stiger i matsalen och hur alla blir så rörda att ögonen fylls av tårar, när de tänker på hur generösa Hudiksvalls kommun är som har slösat så mycket pengar på en sådan festmåltid. Efter att ha ätit i en kvart, så ska man ner på "stan" för att ha drama i en sal på IOGT. Men vi har ju gott om tid. Hela 15 minuter. Det är ju bra att vi lata, feta esteter har lektioner lite varstans så att vi får lite motion för en gångs skull i våra ynkliga liv. När man slutat skolan för dagen, går man hem, slänger sig på sängen (trött, men lycklig) och slår på tv:n och tittar på något så kulturbringande som den amerikanska såpan Sun Set Beach. Innan man somnar tänker man tillbaka på den trevliga skoldagen och ser verkligen fram emot morgondagens spännande äventyr i världens bästa skola.




Prosa (Novell) av Johnny Joe
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-17 23:48



Bookmark and Share


  poetsia
Hahah, klockren x)
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Johnny Joe
Johnny Joe