Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
well guess it's time for our wilhelm tell-act


jag drömde om en plats där du aldrig går ensam (en saga om onani & skuld)





en horblå himmel

och tekniken
som tror den är organisk

bilarna av plåt
däcken som aldrig vidrör marken

kan aldrig reproducera sig



¤



orden som symptom
på din sjukdom

ett evighetspussel
du inte lyckas sammanfoga

något måste fattas

du upprepar:
något måste fattas
inom dig



¤



en stjärna rinner ner i min hand

det är du

det är du om tvåtusen år



¤



en horblå himmel
på dina ögonlock

och huden som hindrar dig
från att se

vad vi gör mot varandra

som hindrar dig
från att se

vart du kan ta vägen
om du går härifrån



¤



ett hål i huvudet

revolvern och tungan



jag kom nästan direkt

dödligt




en horblå himmel

och röda floder på dina läppar


säden på din fjuniga kind


du saknar en pusselbit
du saknar

mig ibland


trots allt



¤



dv-kameran
och hollywoodland


bomullstrosor vita
som oskuld,
vita som benpipor

vita som blekta tänder
vita
som snö
som snö på ett glasbord



¤



jag torkar av mina händer
på en handduk

stjärnorna
fastnar där
efter vi missat vårt mål


och glöms sedan bort









Fri vers av Robert W
Läst 983 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-03-31 19:48



Bookmark and Share


    obscura
det gör ont så bra du skriver. på riktigt.
2009-07-16

    Kobbe
"Horblå" kan möjligtvis vara det mest fantastiska ordet jag någonsin läst.
Dikten är i toppklass, precis som de flesta av dina andra. Det finns ingen som skriver som du.
2009-04-10

  Sländan
Adore
2009-04-02

  Tove Meyer VIP
det här är du, hade vetat det utan att sett ditt namn. det är vackert och fult, smärtsamt och skönt på samma gång. ibland vill man bara kräkas eller plocka ner några stjärnor.

ja. precis så.
2009-04-01

  Lola
Eftersom jag är en beatnik-nörd så blir jag automatiskt vldigt förtjust i den här texten, med alla sina Burroughs-referenser. Du skriver mer avhugget här, rumphugget. Det är intressant att se dig ta nya grepp.
(Naked Lunch är jävligt bra som film också!)

<3
2009-04-01

    Vildljus
... måste verkligen läsa den här texten om och om igen.
2009-03-31

    Vildljus
Det här är helt fantastiskt. Du målar stort och vackert och jag kan ta på det och därför slår det mig till marken. Mäktigt på det mest allvarsamma av vis.
2009-03-31

  Johannes
Ännu mer fantastiskt.
2009-03-31

  Ms Lovecraft
Damn, you're good!

"du upprepar:
något måste fattas
inom dig"

Sedan tänkte jag även påpeka att "horblå" var ett väldigt bra ord, men upprepningarna förtog en del av intrycket.
2009-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W