Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fallen i strid Bild: Valkyriornas ritt av Johan Gustaf Sandberg


Dux femina


Blås i din lur mäktiga hona,
kom lägra mig med våld



Bönen hann inte mer än lämna min andedräkts
port innan svaret kom bullrande ned för berget

skinande som en sol, blänkande som en
fisk i kopparglans och brons
hon bar skräckhjälm och sköld, i ena handen
pekade mot mig den gruvligaste lans

hennes uttryck var grymt, blicken
ursinnigt vild

Just som jag slöt mina ögon att möta min död
avstannade allt, tiden frös och hela tillblivelsen
skalv, täcktes av den skiraste frost

hon log
frosten smalt med honungs sötma över
läppars förseglade vördnad


Ur andedräkten hennes flammade
en ljungande låga

~svalka min lust, einheri





Fri vers av Gawain
Läst 484 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-12-18 16:36



Bookmark and Share


    sunnanvind
En Gawain-dikt! Din målande poesi fäller mig som en fura!
Kanonsnyggt med en känsla av just sett en filmscen ur en
äventyrsfilm! Gillar!
2008-12-18

  glittertindra
en dikt som drabbar med blixt och dunder, helt klart, men ärligt talat... visst skulle en sådan kvinna skrämma ...... ur de flesta män? :) men härliga bilder du förmedlar :)
2008-12-18

    ej medlem längre
Ah, leder min tanke till Freja, valkyriors härförerska, förförerskan, älskarinnan och krigerskan... Hon stormar levande och skinande av kraft nerför berget här, inför min inre blick.

Mäktig dikt, vibrerande av kraft!

Jag får lust att tuta i bronsluren och väcka min slumrande inre eld till liv igen...
2008-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain