Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad kärlek är


Ett kvitto
jag inte har hjärta att kasta
trots att det bara säger;
potatissallad
och lite bröd

När du böjer huvudet
för att knyta mig ett fiskespö
och jag plötsligt ser
hur du kommer att se ut
som gammal

Hur jag avgudar
dina svarta byxor
för att de liksom
fångar ljuset
i dig

Din Lorangamössa
och soppsleven
som hänger
i ditt öppna fönster

Någon frågade mig
vad kärlek är

Den kan inte definieras,
svarade jag

men

det kan den visst
det

Den var du.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 429 gånger
Publicerad 2005-08-19 20:52



Bookmark and Share


    livräddaren
underbart bra!
2005-08-20

  Markattan
Ödmjukt, varmt och verklighetsnära om vad kärleken är, för visst kan den vara de små, för andra mest obetydliga, saker och också saker så stora. En härlig berättelse om kärlek!
2005-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia