Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Don Juans äventyr

Det är som Ulf Lundell säger
Men ändå inte...

Att det är ett jävla jobb det där
Att få tag på skiten

Vistt är det ett tufft jobb
Cykla runt och prata strunt
Dra en bärs på Bänken
Mörkt och fuktigt i Parken
Men man har kul
Så här strax före jul
Med dikterna som får en att längta
Och tålamodet som lär en att vänta

Man får erbjudanden
Om en fantastisk uppmickad gitarr
Och inga förbjudanden
Nä - jag har redan världens bästa knarr
Ett par kängor för tjugo spänn
Det blir två bärs - tackar gör din vän

Så kom då fyran äntligen
Precis när jag fått ett bloss
Vi glider in vänligen
när han inte kollar vår boss-
chaufför som inte protesterar
när vi helt lugnt demonstrerar
den himmelska ron
på väg över Västerbron

Vi har det bra
Inne här i värmen
Och vill ej va me om nån krock

Här på Rabarber går jag lös
På Världens Vackraste Tös
Får en vatten- och rökpuss
Ända från Luleå hade hon fått skjuss
Hon hade långt svart hår
Jag svimma och bars ut på bår




Fri vers av claes fredelius
Läst 152 gånger
Publicerad 2008-12-19 10:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius