Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Atash

 

en gång

var du 

                               Atash

                              son av eld

 

grät du

när jag funnit dig

                                 och också mina tårar föll

                                 som nattjasminens vita kronblad

grät du

när jag skrev om

djävulens fyrverkeri

som sprängde sönder ett livsverk

ett liv

 

men höll dig själv

hemlig

 

som

Atash

var ditt hjärta rött

din själ så het och

brinnande

sann

 

som bärnsten och kandissocker

flammade dina ögon

i patos

 

kunde du

i täckmantelns skydd

föra ut det fria ordet

om längtan

om tillhörighet

och alla små korta klingande möten

med livets vagabonder

 

inga avstånd fanns

långt borta

var så nära

                                

                                       i hjärtat

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-12-22 15:45



Bookmark and Share


  Aquarius
du skriver så bra, så otroligt bra.. du och erik blomberg... kram
2009-02-17

  papessa
mycket vackert....mycket vackert....
2009-01-21

  Sladjana Zubcevic
"inga avstånd fanns

långt borta

var så nära



i hjärtat"
Underbart skrivet!
2008-12-22

  lyckeli
känns som att resa
att läsa dig

dit jag inte vet var det är
men jag längtat
att komma
2008-12-22

    ej medlem längre
Fantastisk dikt! Som från ett exotiskt land i en fjärran forntid.
2008-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP